• (+31) 0341 - 432112
  • info@ruiterrental.nl
  • Herderlaan 12B, 3851 BD Ermelo

Zwaarlaststempels

H2O Zwaarlaststempel

De stempel heeft de statisch gunstige driehoekvormige doorsnede en bestaat uit een spindelkop, driehoekstuk en een spindelvoet. Met de vier verschillende middenstukken (0.50 m, 1.25 m, 1.50 m en 2.00 m) kan iedere hoogte in een rastermaat van ca. 250 mm worden bereikt.

De in hoogte verstelbare spindelvoet (270 mm verstelbaar) met centrisch aangebrachte spindel maakt het mogelijk om schokvrij en nauwkeurig alle tussenmaten in te stellen en onder belasting los te draaien. Door gebruik van een spindelkop (280 mm verstelbaar) is het mogelijk de hoogte nog verder te verstellen. Ook hierbij worden de belastingen door een centrisch aangebrachte spindel overgebracht.

Voor het opleggen en klemmen van een stalen onderslag is de bovenzijde van de spindelkop voorzien van een afgeronde oplegging met wegklapbare profielklemmen, om de last centrisch over te brengen en de stalen onderslag met een maximale breedte van 200 mm veilig vast te kunnen klemmen. Voor de montage en demontage kunnen de klemmen zijdelings weggeklapt worden.

Om de stempels aan elkaar door te koppelen kunnen ze d.m.v. een profielkoppeling met steigerbuis door gekoppeld worden. Hierdoor zijn de stempels tevens tegen draaien gezekerd.

H2O Spindelkop
H2O Spindelvoet

Geringe breedte

Door de geringe breedte is de stempel uitermate geschikt om in of op een kleine ruimte, bijvoorbeeld een pijlerfundatie of landhoofd, of werkzaamheden in de utiliteitsbouw, een zware last tot 200 kN per stempel op te nemen.

Advies op maat

Op zoek naar ondersteuningsmateriaal? Bij Ruiter Rental ondersteunen we u graag. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor uw project.